Donderdag 4 juli 2024

Verkoop fase 2A gestart!

Het is zover! Vandaag is de verkoop van de in totaal 60 woningen van fase 2A gestart. Ontwikkelaars Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling bieden in deze fase ieder 30 woningen aan. Op de projectwebsites van beide ontwikkelaars is nu alle verkoopdocumentatie van de woningtypes te vinden, waaronder de prijslijst, de sfeerbrochure, de verkooptekeningen en een instructie van de inschrijfprocedure. Inschrijven is mogelijk tot maandag 19 augustus a.s. 9.00 uur.

Lees meer over de verkoop op de website

Donderdag 20 juni 2024

Verkoop fase 2A start 4 juli 2024

De start verkoop van Achter de Schans fase 2A is in zicht. Op donderdag 4 juli 2024 start de verkoop van de woningen van fase 2A. Ontwikkelaars Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling bieden in deze fase ieder 30 woningen aan. De verkoop van de 6 bouwkavels voor zelfbouw door gemeente Altena start na de zomervakantie. Bekijk op de homepage het nieuwe woningaanbod van de ontwikkelaars en op de interactieve kaart van fase 2 is te zien wie welke woningen aanbiedt.

Bekijk de interactieve kaart

Maandag 4 maart 2024

Nieuwe bewoners, van harte welkom!

Achter de Schans is nog volop in aanbouw, maar de eerste woningen zijn al bewoond. Afgelopen vrijdag verstuurde gemeente Altena een brief aan de huidige en toekomstige bewoners van fase 1. De gemeente heet hun van harte welkom en wenst hun veel woonplezier. In de brief staat onder andere dat de definitieve bestrating wordt aangelegd zodra het bouwverkeer een straat niet meer gebruikt. Aannemer Van der Plas Civiel BV uit Giessen richt de straten uiteindelijk in. Ook staat er in de brief meer over het parkeren, de laadpalen, afvalcontainers en speelplaatsen. Vanaf eind 2024 wordt de wijk ingericht met veel groen. Op de site van de gemeente is nu ook het inrichtings- en beplantingsplan te bekijken.

Bekijk het inrichtings- en beplantingsplan

Maandag 15 januari 2024

Vooruitblik naar fase 2

Bent u geïnteresseerd in de bouwkavels en het woningaanbod van Achter de Schans fase 2? Op de Achter de Schans website is nu de interactieve kaart van fase 2 te zien waarop is af te lezen welke partij welk deel van het plan aanbiedt en waar u terecht kunt voor meer informatie.
In fase 2 worden door gemeente Altena 6 bouwkavels verkocht. De verkoop hiervan gaat dit voorjaar van start. Te zijner tijd leest u er meer over op de projectwebsite van de gemeente via www.gemeentealtena.nl/achter-de-schans.
Informatie over de koopwoningen van fase 2 is te vinden op de projectwebsites van Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. U kunt zich daar inschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrieven over de koopwoningen van fase 2. Het is de verwachting dat de eerste woningen van de tweede fase in het voorjaar van 2024 in verkoop gaan. Over de verhuur van de woningen en appartementen van fase 2 volgt later meer informatie.

Bekijk de interactieve kaart op de homepage

Maandag 15 januari 2024

Bouwrijp maken fase 2

Op dit moment wordt geheel fase 2 bouwrijp gemaakt. In een aantal stappen legt de aannemer de riolering, kabels en leidingen en bouwstraten aan en worden watergangen gegraven. Deze werkzaamheden nemen een groot deel van dit jaar in beslag. Het meest zuidelijk gedeelte, tegen de Schans aan, is naar verwachting begin 2025 bouwrijp. De dronefoto geeft een beeld van de werkzaamheden aan fase 2. De foto is van eind 2023.

Vrijdag 8 september 2023

Feestelijke start bouw

Onder zomerse omstandigheden is vrijdagmiddag de start van de bouw van nieuwbouwwijk Achter de Schans gevierd. Wethouders Hans Tanis en Shah Sheikkariem openden samen met projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling de bouw, door een lint van één van de bruggen naar de nieuwe wijk in Werkendam door te knippen. Hierbij waren onder andere de woning- en kavelkopers van de eerste 150 woningen aanwezig. De eerste projectmatige woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd. Lees meer en bekijk ook de film van de prachtige middag!

Bekijk de aftermovie

Vrijdag 1 september 2023

Stedenbouwkundig plan Achter de Schans fase 2

Het bestemmingsplan voor Achter de Schans fase 2 is eind december 2022 onherroepelijk geworden. Wij kunnen u nu het stedenbouwkundig plan presenteren!

Net als in fase 1 bestaat Achter de Schans uit meerdere woonbuurten met een eigen invulling, sfeer en karakter. De verschillen ontstaan door de openbare ruimte verschillend in te richten en door de bouw van woningen in verschillende architectuurstijlen. In fase 2 worden hoek- en tussenwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementengebouwen gerealiseerd. Er worden straks grondgebonden koopwoningen, huurwoningen, huurappartementen en een aantal bouwkavels aangeboden. In de woonbuurten wordt het waterrijk en groen wonen.

Bekijk hier de plankaart van Achter de Schans fase 1 en fase 2

Nieuws van juli 2020 tot augustus 2023

Meer nieuws in het archief

Lees nog meer nieuwsberichten over nieuwbouwproject Achter de Schans in het archief. De berichten van 2 juli 2020 tot en met 25 augustus 2023 zijn daar terug te lezen.

Naar het archief