Maandag 15 januari 2024

Vooruitblik naar fase 2

Bent u geïnteresseerd in de bouwkavels en het woningaanbod van Achter de Schans fase 2? Op de Achter de Schans website is nu de interactieve kaart van fase 2 te zien waarop is af te lezen welke partij welk deel van het plan aanbiedt en waar u terecht kunt voor meer informatie.
In fase 2 worden door gemeente Altena 6 bouwkavels verkocht. De verkoop hiervan gaat dit voorjaar van start. Te zijner tijd leest u er meer over op de projectwebsite van de gemeente via www.gemeentealtena.nl/achter-de-schans.
Informatie over de koopwoningen van fase 2 is te vinden op de projectwebsites van Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. U kunt zich daar inschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrieven over de koopwoningen van fase 2. Het is de verwachting dat de eerste woningen van de tweede fase in het voorjaar van 2024 in verkoop gaan. Over de verhuur van de woningen en appartementen van fase 2 volgt later meer informatie.

Bekijk de interactieve kaart op de homepage

Maandag 15 januari 2024

Bouwrijp maken fase 2

Op dit moment wordt geheel fase 2 bouwrijp gemaakt. In een aantal stappen legt de aannemer de riolering, kabels en leidingen en bouwstraten aan en worden watergangen gegraven. Deze werkzaamheden nemen een groot deel van dit jaar in beslag. Het meest zuidelijk gedeelte, tegen de Schans aan, is naar verwachting begin 2025 bouwrijp. De dronefoto geeft een beeld van de werkzaamheden aan fase 2. De foto is van eind 2023.

Vrijdag 8 september 2023

Feestelijke start bouw

Onder zomerse omstandigheden is vrijdagmiddag de start van de bouw van nieuwbouwwijk Achter de Schans gevierd. Wethouders Hans Tanis en Shah Sheikkariem openden samen met projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling de bouw, door een lint van één van de bruggen naar de nieuwe wijk in Werkendam door te knippen. Hierbij waren onder andere de woning- en kavelkopers van de eerste 150 woningen aanwezig. De eerste projectmatige woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd. Lees meer en bekijk ook de film van de prachtige middag!

Bekijk de aftermovie

Vrijdag 25 augustus 2023

Inloopmoment op de bouwlocatie

De bouw van de woningen in Achter de Schans Fase 1 is gestart! Heb je interesse in een nieuwbouwwoning in de mooie nieuwe woonwijk en wil je graag een kijkje nemen? Je bent van harte welkom bij het inloopmoment op de bouwlocatie. Kom op 8 september a.s. vrijblijvend langs, bekijk de prachtige wijk in aanbouw en kom meer te weten over het beschikbare aanbod.

Inloopmoment op de bouwlocatie
Vrijdag 8 september 2023 | 17.00 - 19.00 uur
Kantine Kozakken Boys, Nieuwe Kozakken Stoep 1, Werkendam

Lees meer over de bouwkavels op de website van de gemeente Altena >>
Bekijk de beschikbare woningen van Jansen Bouwontwikkeling >>
Bekijk de beschikbare woningen van Van Wanrooij >>

Vrijdag 1 september 2023

Stedenbouwkundigplan Achter de Schans fase 2

Het bestemmingsplan voor Achter de Schans fase 2 is eind december 2022 onherroepelijk geworden. Wij kunnen u nu het stedenbouwkundigplan presenteren!

Net als in fase 1 bestaat Achter de Schans uit meerdere woonbuurten met een eigen invulling, sfeer en karakter. De verschillen ontstaan door de openbare ruimte verschillend in te richten en door de bouw van woningen in verschillende architectuurstijlen. In fase 2 worden hoek- en tussenwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementengebouwen gerealiseerd. Er worden straks grondgebonden koopwoningen, huurwoningen, huurappartementen en een aantal bouwkavels aangeboden. In de woonbuurten wordt het waterrijk en groen wonen.

Bekijk hier de plankaart van Achter de Schans fase 1 en fase 2

Dinsdag 14 maart 2023

Nieuw aanbod Fase 1A: 4 levensloopbestendige woningen!

Vanaf vandaag is er nieuw aanbod in de buurt ‘In ’t Veld’ van Achter de Schans Werkendam! Het betreft 4 levensloopbestendige woningen - woningtype S. Deze woningen liggen aan het groen ingerichte woonpad (Boeier). De woningen van dit type hebben een grote slaapkamer en een badkamer op de begane grond, twee parkeerplaatsen op eigen terrein en een heerlijke ruime tuin. Op de website Nieuwbouw Werkendam is nu alle verkoopdocumentatie van deze woningen te vinden, waaronder de plattegronden, prijslijst en verkooptekeningen.

Heeft u interesse in één van deze woningen? Neem dan snel contact op met Dé Makelaars van Altena:
Burg. van der Lelystraat 16a
4285 BL Woudrichem
T 0183-307040
E woudrichem@dmva.nl

Lees meer over woningtype S

Donderdag 22 december 2022

Stand van zaken verkoop

Alle hoek- en tussenwoningen in fase 1A verkocht. Er zijn er nog enkele levensloopbestendige woningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen te koop. De verkoop van de hoek- en tussenwoningen in fase 1B is nog maar pas gestart en dit verloopt tot op heden zeer positief!
Ziet u zich al wonen in een nieuwbouwwoning van Achter de Schans? Er zijn nog enkele bouwnummers van fase 1A beschikbaar, of wellicht maakt u nog kans op één van de woningen in fase 1B. Bekijk het beschikbare woningaanbod op de projectwebsite van Van Wanrooij en Jansen Bouwontwikkeling.

Er zijn op dit moment nog 3 bouwkavels van de gemeente Altena beschikbaar. Heeft u interesse in een bouwkavel? Lees er meer over op de website van de gemeente.

Donderdag 22 december 2022

Bestemmingsplan fase 2 onherroepelijk

Er is goed nieuws te melden over het bestemmingsplan voor Achter de Schans fase 2: dit bestemmingsplan is onherroepelijk! Er is op het bestemmingsplan geen bezwaar of beroep binnengekomen. Dit betekent dat wij doorgaan met de ontwikkeling voor fase 2. Meldt u aan voor de nieuwsbrief dan houden wij u van de voortgang op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief

Donderdag 22 december 2023

Vooruitblik naar 2023

De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van fase 1A verlopen voorspoedig en naar verwachting wordt medio maart 2023 dit deel van het plangebied bouwrijp opgeleverd. Dat wordt, als alles meezit, aan het begin van de zomer gevolgd door fase 1B. Van Wanrooij en Jansen Bouwontwikkeling hebben de bouwkundig aannemers gecontracteerd. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de bouw van de woningen in fase 1A nog voor de zomer starten.

Daarnaast wordt momenteel hard gewerkt aan de definitieve verkaveling en het woningbouwprogramma voor fase 2, zodat wij ook voor dit deel aan de slag kunnen gaan met het uitwerken van de woningontwerpen. De voorbelasting van fase 2 wordt begin volgend jaar afgerond. Naar verwachting wordt eind 2023 gestart met het bouwrijp maken van het eerste deel van deze planfase. Na de zomervakantie van 2024 kan daar dan worden gestart met de bouw van de eerste woningen. Het streven is om nog in 2023 te starten met de verkoop van de eerste woningen en eerste bouwkavels in fase 2!

Donderdag 13 oktober 2022

Verkoop fase 1B gestart!

Het is zover, de verkoop van 17 woningen van het woningaanbod van Jansen Bouwontwikkeling voor project Achter de Schans fase 1B is gestart. Het aanbod betreft 17 hoek- en tussenwoningen, waaronder ook 10 starterswoningen. Op de website is nu alle verkoopdocumentatie van de woningtypes te vinden, waaronder de prijslijst, de sfeerbrochure, de verkooptekeningen en een instructie van de inschrijfprocedure. Bij De Makelaars van Altena in Woudrichem kunt u terecht voor de volledige meerwerklijst en voor vragen over de woningen.

Bekijk de woningen van fase 1B!

Vrijdag 30 september 2022

Woningaanbod fase 1B online

Op donderdag 13 oktober a.s. om 12.00 uur start de verkoop van het woningaanbod van Jansen Bouwontwikkeling voor Achter de Schans fase 1B. De woningen zijn nu alvast op de website gepubliceerd! De situatiekaart met het aanbod en de ligging van de 17 hoek- en tussenwoningen, waaronder ook 10 starterswoningen, is al te bekijken. U vindt er de exterieurimpressies, interieurimpressies, sfeerplattegronden en indicatieve prijzen per bouwnummer. En u kunt alvast uw voorkeuren voor de bouwnummers in uw account zetten. Bekijk het nieuwe woningaanbod. Waar kiest u voor?

Bekijk het woningaanbod

Donderdag 14 juli 2022

Filmmoment projectlocatie Achter de Schans Werkendam

Namens de gemeente Altena verzorgt Adcim de civiele werkzaamheden ter voorbereiding van de bouwwerkzaamheden op nieuwbouwlocatie Achter de Schans te Werkendam. Er is een film gemaakt van deze werkzaamheden op de projectlocatie. De film geeft een beeld van de stand van zaken in het veld.

Bekijk de film

Maandag 23 mei 2022

Werkzaamheden fase 1A en 1B

In de loop van volgende week starten P. de Visser Werkendam B.V. en Martens en Van Oord Groep B.V. met het bouwrijp maken van fase 1A. De komende weken zullen er met name grondwerken uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het ontgraven van de voorbelasting, het aanbrengen van zand in riool- en nutssleuven, het graven van watergangen en het aanbrengen van grond op kavels. Vanaf eind juni/ begin juli gaan de eerste rioolbuizen de grond in. De bouw van de duikerbruggen, door Tankens Andel, start begin september.

Inmiddels ligt de voorbelasting van fase 1B op z’n plek, deze wordt de komende dagen afgewerkt met een laag menggranulaat en de taluds met grond. Overige zand wordt ingezaaid met raaigras en afgedekt met een afsluitende laag tegen het verstuiven. De afgelopen weken is ruim 22.000 m3 zand aangevoerd, waarvan ca. 10.000 m3 vanuit Oosterhout en Sliedrecht over de (snel)weg en de rest per schip via de gemeentehaven in Werkendam.

De foto hiernaast en die hieronder zijn op 10 mei jl. genomen vanaf de toekomstige straathoek Kromsteven - Trekschuit. Dat is de plek van de toekomstige sociale huurappartementen.

Donderdag 19 mei 2022

Verkoop woningen Van Wanrooij gestart!

De verkoop van het woningaanbod Van Wanrooij van Achter de Schans fase 1A, 38 woningen, is op donderdag 19 mei 2022 gestart. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Ziet u zichzelf hier al wonen? Neem dan contact op met één van de makelaars:

De Makelaars van Altena
Geert Leijendekker, 0183 - 30 70 40

Klijsen Makelaars en Adviseurs
Irma Aerts - van Delft, 0162-426348

Bekijk de woningen van Van Wanrooij

Donderdag 21 april 2022

Verkoop Achter de Schans fase 1A is gestart!

Het is zover, de verkoop van 44 woningen van het woningaanbod van Jansen Bouwontwikkeling voor project Achter de Schans fase 1A is gestart. Op de website www.nieuwbouwwerkendam.nl is nu alle verkoopdocumentatie van de woningtypes te vinden, waaronder de prijslijst, de sfeerbrochure, de verkooptekeningen en een instructie van de inschrijfprocedure. Er zijn nog enkele van de fraai vormgegeven woningen beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod. Interesse? Neem contact op met Dé Makelaars van Altena, Geert Leijendekker, tel: 0183 - 30 70 40. Of ga langs voor een brochure:

De Makelaars van Altena
Burg. van der Lelystraat 16a
4285 BL Woudrichem

Bekijk het actuele woningaanbod

Maandag 4 april 2022

Voorbelasten voor fase 1B

Er wordt hard gewerkt aan Achter de Schans. Op 4 april is met het ‘voorsleuven’ van de weg- en riooltracés het voorbelasten voor fase 1B gestart. Via het ‘voorsleuven’ kan er heel gericht worden voorbelast. Het ophogen en voorbelasten voor fase 1B, tegenover de ingang van Kozakken Boys, is nu echt van start gegaan!

Donderdag 10 maart 2022

Grote belangstelling voor startmoment Achter de Schans

Maandagavond 7 maart hebben wethouders Hans Tanis en Shah Sheikkariem van de gemeente Altena samen met de projectontwikkelaars Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling onder grote belangstelling het startsein gegeven voor nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam.

Met een spectaculaire lasershow werd de start verkoop van de eerste 82 woningen aangekondigd. Aansluitend was er een drukbezochte informatieavond in de kantine van Kozakken Boys. Naar schatting lieten 250 inwoners zich hier informeren over de verschillende woningen van fase 1a die vanaf 21 april in de verkoop gaan. Wethouder Hans Tanis: “De overweldigende belangstelling in het project laat zien dat de plannen die er liggen in een grote behoefte voorzien. Het is fijn dat de avond op deze manier georganiseerd kon worden en inwoners zich op locatie konden laten informeren.”

Met een maquette informeerde de gemeente de belangstellenden over de wijk, de projectontwikkelaars en de makelaars hadden informatie over de te bouwen woningen. Hans Tanis: “We kunnen met z’n allen niet wachten tot het april is en de eerste woningen in de verkoop gaan. In fase 1b volgen meer woningen, ook voor huurders. Ondertussen zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede fase van Achter de Schans. We willen doorpakken en doorbouwen!”

Dinsdag 22 februari 2022

Informatieavond

Op maandag 7 maart 2022 van 19.00-21.00 uur vindt er in de kantine van Kozakken Boys een informatieavond over de nieuwbouw van Achter de Schans plaats. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de gemeente Altena aanwezig om meer te laten zien over de indeling en opzet van de wijk. De projectontwikkelaars zijn aanwezig met informatie over en afbeeldingen van woningen.
Kom ook naar de lasershow! Rond 19.15 uur is er een startmoment van het project met een lasershow rond het hoofdveld van Kozakken Boys. U bent van harte uitgenodigd.
Datum - Maandag 7 maart 2022
Tijd - 19.00-21.00 uur
Locatie - Sportpark De Zwaaier, Kantine Kozakken Boys
Adres - Nieuwe Kozakken Stoep 1, Werkendam

Vrijdag 28 januari 2022

De straatnamen van Achter de Schans fase 1 zijn bekend

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena heeft op 7 december 2021 de namen toegekend aan de zeventien nieuwe woonstraten van uitbreidingsplan Achter de Schans in Werkendam. Het besluit is op 15 december 2021 bekend gemaakt in het gemeenteblad van Altena. De bezwaartermijn is inmiddels verstreken. Er zijn geen bezwaren ontvangen, waardoor de straatnamen nu definitief zijn. Klik op de onderstaande button om de straatnamen van fase 1 te bekijken.

Bekijk de kaart met straatnamen

Donderdag 23 december 2021

Verkoop bouwkavels gemeente Altena is gestart!

Vanaf 23 december 2021 zijn de bouwkavels van de gemeente Altena in de verkoop! De 13 bouwkavels bieden elk de ruimte voor het zelf (laten) bouwen van een vrijstaande woning in het project Achter de Schans in Werkendam.

Wethouder Hans Tanis: “Het is een mooi moment waar veel inwoners in Altena naar hebben uitgekeken. Het is een prachtig project met in totaal ongeveer 300 nieuwe woningen. Ik ben blij dat dit gelukt is en de verkoop begint. Zo bouwen we verder in Altena!

Inschrijven voor een bouwkavel?
Schrijf u in via de website www.gemeentealtena.nl/achterdeschans. Dit kan tot 17 januari 2022. Bij de toewijzing wordt rekening gehouden met de wachtlijst van de voormalige gemeente Werkendam.

Meer informatie?
Meer informatie en antwoord op de veelgestelde vragen vindt u op de projectwebsite.

Bekijk het aanbod bouwkavels

Donderdag 9 december 2021

Vooruitblik op het woningaanbod van Jansen Bouwontwikkeling

In fase 1 biedt Jansen Bouwontwikkeling 61 woningen aan. Het gaat om: 2 vrijstaande woningen, 22 twee-onder-één-kapwoningen, 37 hoek- en tussenwoningen.

In het voorjaar van 2022 gaan naar verwachting de 44 woningen van fase 1A in verkoop. In het tweede kwartaal van 2022 gaan er naar verwachting nog eens 17 rijwoningen in verkoop, waaronder 10 starterswoningen!

De eerste voorlopige impressies van een aantal van de twee-onder-één kapwoningen en de vrijstaande woningen van het aanbod in de buurt 'Op de Rieteilanden' (Schippers Architect BNA) en twee-onder-één kapwoningen en hoek- en tussenwoningen van in de buurt ‘In ‘t Veld' (CIER Architecten) zijn al op de projectwebsite te bekijken.

Bent u geïnteresseerd in deze woningen? Schrijf u dan op de website www.nieuwbouwwerkendam.nl in voor nieuws over dit woningaanbod.

Bekijk het woningaanbod en schrijf u in!

Donderdag 28 oktober 2021

Beelden van de eerste woningen van Van Wanrooij beschikbaar!

Van Wanrooij Projectontwikkeling biedt in Achter de Schans fase 1 een divers woningaanbod aan. Het betreft rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het eerste aanbod van fase 1 gaat naar verwachting in het voorjaar van 2022 in verkoop. De eerste beelden van het woningaanbod van Van Wanrooij zijn nu beschikbaar. Bekijk de beelden op de projectwebsite van Van Wanrooij.

Bent u geïnteresseerd in deze woningen? Schrijf u dan op de website van Van Wanrooij, via de button 'Volg project', in voor nieuws over dit woningaanbod.

Bekijk beelden woningaanbod van Van Wanrooij

Dinsdag 19 oktober 2021

Visie op beeldkwaliteit vastgesteld

Het college van B&W van de gemeente Altena heeft op dinsdag 19 oktober 2021 de Visie op beeldkwaliteit van Achter de Schans fase 1 vastgesteld. De Visie op beeldkwaliteit laat de sfeer en ambitie voor de nieuwe woonwijk zien. Hierin staan ook de randvoorwaarden voor de architectuur van de woningen en de openbare ruimte. Het helpt de ontwikkelaars bij het bepalen van de architectuurstijlen van de diverse soorten woningen. Dit plan geeft ook richting aan het ontwerp van een woning op een bouwkavel. Het is weer een stap vooruit in het project!

Download de Visie op beeldkwaliteit

Donderdag 14 oktober 2021

Stedenbouwkundigplan fase 1 gepresenteerd

Wethouder Hans Tanis en projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben het stedenbouwkundigplan voor fase 1 van nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam gepresenteerd. De nieuwe wijk, die in twee fases wordt gebouwd, kenmerkt zich door veel water en groen en een opdeling in verschillende buurten. In totaal komen er ongeveer 300 woningen, waarvan de eerste 150 woningen in fase 1 gebouwd worden.

Lees meer

Vrijdag 24 september 2021

Luchtfoto’s nieuwbouwlocatie ‘Achter de Schans’

In juni berichtten wij u over de start van de voorbelasting van de grond van nieuwbouwlocatie ‘Achter de Schans’. Vorige week zijn er een aantal prachtige drone-foto’s van gemaakt. De foto’s geven een goed beeld van de voortgang van het voorbelasten van de grond van de nieuwbouwlocatie.

Het voorbelasten is nodig om de ondergrond versneld te laten inklinken. Op die manier ontstaat een stabiele ondergrond en dat is nodig voor de bouw van de nieuwe woonwijk.

De voorbereidingen van het stedenbouwkundige plan zijn ondertussen nagenoeg afgerond en op de achtergrond wordt al hard gewerkt aan de eerste ontwerpen van de woningen. Op deze website leest u er binnenkort meer over!

Drone-foto’s: Annabel Jacobs

woensdag 9 juni 2021

Ophogen en voorbelasten nieuwbouwlocatie ‘Achter de Schans’

Komende jaren verrijst langs de Lange Wiep in Werkendam een nieuwe woonwijk. Om de ondergrond geschikt te maken voor de woonwijk wordt het terrein vanaf deze week opgehoogd en ‘voorbelast’. Met het voorbelasten klinkt de ondergrond versneld in, zodat een stabiele ondergrond ontstaat.
Aannemer Martens en van Oord voert deze werkzaamheden uit. Tot oktober a.s. wordt hiervoor zo’n 100.000 m³ grond en zand aangevoerd en worden drainages aangelegd. Transport vindt plaats via de Dijkgraaf den Dekkerweg en Borgharenweg.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Corné Mudde via telefoonnummer 0183-516729 of via e-mailadres c.mudde@gemeentealtena.nl.

Start bouw
Als medio volgend jaar de ondergrond voldoende is ingeklonken worden bouwstraten, riolering en kabels en leidingen aangelegd. De bouw van de eerste woningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.
Op deze website leest u binnenkort meer informatie over het stedenbouwkundige plan en de te bouwen woningen.

donderdag 2 juli 2020

Wethouder geeft startsein voor Achter de Schans

Op donderdag 2 juli hebben wethouder Hans Tanis namens de gemeente Altena, directeur Clemie van Wanrooij van Wanrooij B.V. en Piet Jansen van Jansen Bouwontwikkeling B.V. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van de nieuwe woonwijk Achter de Schans in Werkendam. Ook gaven zij een symbolisch startsein door alle drie een kruiwagen zand te storten voor de noodzakelijke voorbelasting van de grond om het gebied straks bouwrijp te maken.

In de nieuwe woonwijk ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys worden minimaal 300 woningen gebouwd. De eerste fase in deze groene en duurzame wijk bestaat uit 150 woningen. Dit zijn zowel koop- als sociale huurwoningen. Er worden verschillende type woningen gebouwd. Ook komen er losse bouwkavels beschikbaar om zelf een huis te bouwen.