Donderdag 21 april 2022

Verkoop Achter de Schans fase 1A is gestart!

Het is zover, de verkoop van 44 woningen van het woningaanbod van Jansen Bouwontwikkeling voor project Achter de Schans fase 1A is gestart. Op de website www.nieuwbouwwerkendam.nl is nu alle verkoopdocumentatie van de woningtypes te vinden, waaronder de prijslijst, de sfeerbrochure, de verkooptekeningen en een instructie van de inschrijfprocedure. Ga voor de verkoopbrochure langs bij De Makelaars van Altena in Woudrichem. Inschrijven kan tot en met maandag 9 mei om 9.00 uur.

Bekijk het woningaanbod

Maandag 4 april 2022

Voorbelasten voor fase 1B

Er wordt hard gewerkt aan Achter de Schans. Op 4 april is met het ‘voorsleuven’ van de weg- en riooltracés het voorbelasten voor fase 1B gestart. Via het ‘voorsleuven’ kan er heel gericht worden voorbelast. Het ophogen en voorbelasten voor fase 1B, tegenover de ingang van Kozakken Boys, is nu echt van start gegaan!

Donderdag 10 maart 2022

Grote belangstelling voor startmoment Achter de Schans

Maandagavond 7 maart hebben wethouders Hans Tanis en Shah Sheikkariem van de gemeente Altena samen met de projectontwikkelaars Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling onder grote belangstelling het startsein gegeven voor nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam.

Met een spectaculaire lasershow werd de start verkoop van de eerste 82 woningen aangekondigd. Aansluitend was er een drukbezochte informatieavond in de kantine van Kozakken Boys. Naar schatting lieten 250 inwoners zich hier informeren over de verschillende woningen van fase 1a die vanaf 21 april in de verkoop gaan. Wethouder Hans Tanis: “De overweldigende belangstelling in het project laat zien dat de plannen die er liggen in een grote behoefte voorzien. Het is fijn dat de avond op deze manier georganiseerd kon worden en inwoners zich op locatie konden laten informeren.”

Met een maquette informeerde de gemeente de belangstellenden over de wijk, de projectontwikkelaars en de makelaars hadden informatie over de te bouwen woningen. Hans Tanis: “We kunnen met z’n allen niet wachten tot het april is en de eerste woningen in de verkoop gaan. In fase 1b volgen meer woningen, ook voor huurders. Ondertussen zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede fase van Achter de Schans. We willen doorpakken en doorbouwen!”

Dinsdag 22 februari 2022

Informatieavond Achter de Schans Werkendam

Op maandag 7 maart 2022 van 19.00-21.00 uur vindt er in de kantine van Kozakken Boys een informatieavond over de nieuwbouw van Achter de Schans plaats. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de gemeente Altena aanwezig om meer te laten zien over de indeling en opzet van de wijk. De projectontwikkelaars zijn aanwezig met informatie over en afbeeldingen van woningen.

Kom ook naar de lasershow! Rond 19.15 uur is er een startmoment van het project met een lasershow rond het hoofdveld van Kozakken Boys. U bent van harte uitgenodigd om hiernaar te komen kijken.

Datum - Maandag 7 maart 2022
Tijd - 19.00-21.00 uur
Locatie - Sportpark De Zwaaier, Kantine Kozakken Boys
Adres - Nieuwe Kozakken Stoep 1, Werkendam

Vrijdag 28 januari 2022

De straatnamen van Achter de Schans fase 1 zijn bekend

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena heeft op 7 december 2021 de namen toegekend aan de zeventien nieuwe woonstraten van uitbreidingsplan Achter de Schans in Werkendam. Het besluit is op 15 december 2021 bekend gemaakt in het gemeenteblad van Altena. De bezwaartermijn is inmiddels verstreken. Er zijn geen bezwaren ontvangen, waardoor de straatnamen nu definitief zijn. Klik op de onderstaande button om de straatnamen van fase 1 te bekijken.

Bekijk de kaart met straatnamen

Donderdag 23 december 2021

Verkoop bouwkavels gemeente Altena is gestart!

Vanaf 23 december 2021 zijn de bouwkavels van de gemeente Altena in de verkoop! De 13 bouwkavels bieden elk de ruimte voor het zelf (laten) bouwen van een vrijstaande woning in het project Achter de Schans in Werkendam.

Wethouder Hans Tanis: “Het is een mooi moment waar veel inwoners in Altena naar hebben uitgekeken. Het is een prachtig project met in totaal ongeveer 300 nieuwe woningen. Ik ben blij dat dit gelukt is en de verkoop begint. Zo bouwen we verder in Altena!

Inschrijven voor een bouwkavel?
Schrijf u in via de website www.gemeentealtena.nl/achterdeschans. Dit kan tot 17 januari 2022. Bij de toewijzing wordt rekening gehouden met de wachtlijst van de voormalige gemeente Werkendam.

Meer informatie?
Meer informatie en antwoord op de veelgestelde vragen vindt u op de projectwebsite.

Bekijk het aanbod bouwkavels

Donderdag 9 december 2021

Vooruitblik op het woningaanbod van Jansen Bouwontwikkeling

In fase 1 biedt Jansen Bouwontwikkeling 61 woningen aan. Het gaat om: 2 vrijstaande woningen, 22 twee-onder-één-kapwoningen, 37 hoek- en tussenwoningen.

In het voorjaar van 2022 gaan naar verwachting de 44 woningen van fase 1A in verkoop. In het tweede kwartaal van 2022 gaan er naar verwachting nog eens 17 rijwoningen in verkoop, waaronder 10 starterswoningen!

De eerste voorlopige impressies van een aantal van de twee-onder-één kapwoningen en de vrijstaande woningen van het aanbod in de buurt 'Op de Rieteilanden' (Schippers Architect BNA) en twee-onder-één kapwoningen en hoek- en tussenwoningen van in de buurt ‘In ‘t Veld' (CIER Architecten) zijn al op de projectwebsite te bekijken.

Ben je geïnteresseerd in deze woningen? Schrijf je dan op de website www.nieuwbouwwerkendam.nl in voor nieuws over dit woningaanbod.

Bekijk het woningaanbod en schrijf je in!

Donderdag 28 oktober 2021

Beelden van de eerste woningen van Van Wanrooij beschikbaar!

Van Wanrooij Projectontwikkeling biedt in Achter de Schans fase 1 een divers woningaanbod aan. Het betreft rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het eerste aanbod van fase 1 gaat naar verwachting in het voorjaar van 2022 in verkoop. De eerste beelden van het woningaanbod van Van Wanrooij zijn nu beschikbaar. Bekijk de beelden op de projectwebsite van Van Wanrooij.

Ben je geïnteresseerd in deze woningen? Schrijf je dan op de website van Van Wanrooij, via de button 'Volg project', in voor nieuws over dit woningaanbod.

Bekijk beelden woningaanbod van Van Wanrooij

Dinsdag 19 oktober 2021

Visie op beeldkwaliteit vastgesteld

Het college van B&W van de gemeente Altena heeft op dinsdag 19 oktober 2021 de Visie op beeldkwaliteit van Achter de Schans fase 1 vastgesteld. De Visie op beeldkwaliteit laat de sfeer en ambitie voor de nieuwe woonwijk zien. Hierin staan ook de randvoorwaarden voor de architectuur van de woningen en de openbare ruimte. Het helpt de ontwikkelaars bij het bepalen van de architectuurstijlen van de diverse soorten woningen. Dit plan geeft ook richting aan het ontwerp van een woning op een bouwkavel. Het is weer een stap vooruit in het project!

Download de Visie op beeldkwaliteit

Donderdag 14 oktober 2021

Stedenbouwkundigplan fase 1 gepresenteerd

Wethouder Hans Tanis en projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben het stedenbouwkundigplan voor fase 1 van nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam gepresenteerd. De nieuwe wijk, die in twee fases wordt gebouwd, kenmerkt zich door veel water en groen en een opdeling in verschillende buurten. In totaal komen er ongeveer 300 woningen, waarvan de eerste 150 woningen in fase 1 gebouwd worden.

Lees meer

Vrijdag 24 september 2021

Luchtfoto’s nieuwbouwlocatie ‘Achter de Schans’

In juni berichtten wij u over de start van de voorbelasting van de grond van nieuwbouwlocatie ‘Achter de Schans’. Vorige week zijn er een aantal prachtige drone-foto’s van gemaakt. De foto’s geven een goed beeld van de voortgang van het voorbelasten van de grond van de nieuwbouwlocatie.

Het voorbelasten is nodig om de ondergrond versneld te laten inklinken. Op die manier ontstaat een stabiele ondergrond en dat is nodig voor de bouw van de nieuwe woonwijk.

De voorbereidingen van het stedenbouwkundige plan zijn ondertussen nagenoeg afgerond en op de achtergrond wordt al hard gewerkt aan de eerste ontwerpen van de woningen. Op deze website leest u er binnenkort meer over!

Drone-foto’s: Annabel Jacobs

woensdag 9 juni 2021

Ophogen en voorbelasten nieuwbouwlocatie ‘Achter de Schans’

Komende jaren verrijst langs de Lange Wiep in Werkendam een nieuwe woonwijk. Om de ondergrond geschikt te maken voor de woonwijk wordt het terrein vanaf deze week opgehoogd en ‘voorbelast’. Met het voorbelasten klinkt de ondergrond versneld in, zodat een stabiele ondergrond ontstaat.
Aannemer Martens en van Oord voert deze werkzaamheden uit. Tot oktober a.s. wordt hiervoor zo’n 100.000 m³ grond en zand aangevoerd en worden drainages aangelegd. Transport vindt plaats via de Dijkgraaf den Dekkerweg en Borgharenweg.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Corné Mudde via telefoonnummer 0183-516729 of via e-mailadres c.mudde@gemeentealtena.nl.

Start bouw
Als medio volgend jaar de ondergrond voldoende is ingeklonken worden bouwstraten, riolering en kabels en leidingen aangelegd. De bouw van de eerste woningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.
Op deze website leest u binnenkort meer informatie over het stedenbouwkundige plan en de te bouwen woningen.

donderdag 2 juli 2020

Wethouder geeft startsein voor Achter de Schans

Op donderdag 2 juli hebben wethouder Hans Tanis namens de gemeente Altena, directeur Clemie van Wanrooij van Wanrooij B.V. en Piet Jansen van Jansen Bouwontwikkeling B.V. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van de nieuwe woonwijk Achter de Schans in Werkendam. Ook gaven zij een symbolisch startsein door alle drie een kruiwagen zand te storten voor de noodzakelijke voorbelasting van de grond om het gebied straks bouwrijp te maken.

In de nieuwe woonwijk ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys worden minimaal 300 woningen gebouwd. De eerste fase in deze groene en duurzame wijk bestaat uit 150 woningen. Dit zijn zowel koop- als sociale huurwoningen. Er worden verschillende type woningen gebouwd. Ook komen er losse bouwkavels beschikbaar om zelf een huis te bouwen.