Welkom!

Achter de Schans | Werkendam

Welkom op de projectwebsite van nieuwbouwontwikkeling Achter de Schans in Werkendam. Via deze website houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van deze nieuwbouwwijk. Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Achter De Schans is de naam van de uitbreidingswijk van Werkendam. Werkendam is een plaats in de gemeente Altena in Noord-Brabant. Werkendam ligt aan de A27 (afslag Werkendam). De centrale ligging zorgt ervoor dat u snel in onder andere Gorinchem, ’s-Hertogenbosch, Dordrecht en ook Rotterdam en Utrecht bent. Achter de Schans is gelegen ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys. Het heeft een fraaie ligging achter een karakteristieke dijk, De Schans.

In Achter de Schans is ruimte voor ongeveer 300 woningen. Er worden duurzame grondgebonden woningen en appartementen in diverse prijsklassen en categorieën gebouwd, in zowel de koop- als de huursector. Ook komen er vrije kavels beschikbaar voor zelfbouwers. De thema’s water, groen en ruimte komen terug bij de invulling van de nieuwe wijk. Achter de Schans wordt een woonwijk voor iedereen. Bekijk de onderstaande video van de feestelijke start bouw van fase 1 waarin Hans Tanis, wethouder wonen van de gemeente Altena, de nieuwe bewoners welkom heet en een toelichting geeft op het project.

Interactieve kaart

Achter de Schans | fase 2

Op de onderstaande kaart van fase 2 is te zien welke partij wat aanbiedt. Klik op een specifiek aanbod om er meer over te lezen.

Bekijk het aanbod

Aanbod bouwkavels en woningen fase 2

Bouwkavels

Gemeente Altena

Gemeente Altena biedt 6 bouwkavels voor zelfbouwers van vrijstaande woningen aan. De verkoop start na de zomervakantie van 2024. Informatie volgt via de website van de gemeente.

Divers woningaanbod

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Van Wanrooij Projectontwikkeling biedt rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande woning aan. De woningen van fase 2A gaan 4 juli 2024 in verkoop.

Divers woningaanbod

Jansen Bouwontwikkeling

Jansen Bouwontwikkeling biedt starterswoningen, rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande woning aan. De woningen van fase 2A gaan 4 juli 2024 in verkoop.

Planning fase 2

De tweede fase van Achter de Schans bestaat uit circa 150 woningen. Het bestemmingsplan is eind 2022 vastgesteld. De verkoop van de woningen van fase 2A start donderdag 4 juli 2024. Het bouwrijp maken van fase 2 is nog in volle gang In een aantal stappen legt de aannemer de riolering, kabels en leidingen en bouwstraten aan en worden watergangen gegraven. Deze werkzaamheden nemen een groot deel van 2024 in beslag. Het meest zuidelijk gedeelte, tegen de Schans aan, is naar verwachting begin 2025 bouwrijp. De dronefoto geeft een beeld van de werkzaamheden aan fase 2, de foto is van mei 2024.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Heeft u interesse om te wonen in deze nieuwe wijk van Werkendam? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. U wordt met onze nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief >>

Achter de Schans in Werkendam is een samenwerking tussen Gemeente Altena, Van Wanrooij Projectontwikkeling BV en Jansen Bouwontwikkeling B.V.

Gemeente Altena │ www.gemeentealtena.nl
Van Wanrooij Projectontwikkeling BV │ www.vanwanrooij.nl
Jansen Bouwontwikkeling B.V. │ www.jansenbouwontwikkeling.nl

Stedenbouwkundig bureau: SAB adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling | www.sab.nl


info@achterdeschans.nl

Contact