Welkom!

Achter de Schans | Werkendam

Welkom op de projectwebsite van nieuwbouwontwikkeling Achter de Schans in Werkendam. Via deze website houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van deze nieuwbouwwijk. Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Achter De Schans is de naam van de uitbreidingswijk van Werkendam. Werkendam is een plaats in de gemeente Altena in Noord-Brabant. Werkendam ligt aan de A27 (afslag Werkendam). De centrale ligging zorgt ervoor dat u snel in onder andere Gorinchem, ’s-Hertogenbosch, Dordrecht en ook Rotterdam en Utrecht bent. Achter de Schans is gelegen ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys. Het heeft een fraaie ligging achter een karakteristieke dijk, De Schans.

In Achter de Schans is ruimte voor ongeveer 300 woningen. Er worden duurzame grondgebonden woningen en appartementen in diverse prijsklassen en categorieën gebouwd, in zowel de koop- als de huursector. Ook komen er vrije kavels beschikbaar voor zelfbouwers. De thema’s water, groen en ruimte komen terug bij de invulling van de nieuwe wijk. Achter de Schans wordt een woonwijk voor iedereen. Bekijk de onderstaande video van de feestelijke start bouw waarin Hans Tanis, wethouder wonen van de gemeente Altena de nieuwe bewoners welkom heet en een toelichting geeft op het project.

KLIK OP DE KAART

Interactieve kaart Achter de Schans | fase 1

Op de onderstaande kaart van fase 1 is te zien welke partij wat aanbiedt. Klik op een specifiek aanbod om er meer over te lezen.

Bekijk het aanbod

Aanbod bouwkavels en woningen

Bouwkavels

Gemeente Altena

Gemeente Altena biedt bouwkavels voor zelfbouwers van vrijstaande woningen aan. Inschrijven voor de bouwkavels van fase 1 was mogelijk tot 17 januari 2022.

Divers woningaanbod

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Van Wanrooij Projectontwikkeling biedt rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen aan. Het aanbod van de 9 woningen van fase 1B is in het najaar van 2022 in verkoop gegaan..

Divers woningaanbod

Jansen Bouwontwikkeling

Jansen Bouwontwikkeling biedt in fase 1 rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen aan. Er zijn nog levensloopbestendige woningen en twee-onder-één-kapwoningen beschikbaar.

Planning fase 1

De eerste fase van Achter de Schans bestaat uit de bouw van circa 150 woningen. Het bestemmingsplan voor de eerste fase is inmiddels vastgesteld. Het voorbelasten van de grond voor het bouwrijp te maken is in volle gang. Er is zand gestort dat een jaar moet blijven liggen. Als medio 2022 de ondergrond voldoende is ingeklonken worden bouwstraten, riolering en kabels en leidingen aangelegd. De eerste woningen van fase 1 zijn op 21 april 2022 in verkoop gebracht. De bouw start het tweede kwartaal van 2023.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Heeft u interesse om te wonen in deze nieuwe wijk van Werkendam? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. U wordt met onze nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief >>

Achter de Schans in Werkendam is een samenwerking tussen Gemeente Altena, Van Wanrooij Projectontwikkeling BV en Jansen Bouwontwikkeling B.V.

Gemeente Altena │ www.gemeentealtena.nl
Van Wanrooij Projectontwikkeling BV │ www.vanwanrooij.nl
Jansen Bouwontwikkeling B.V. │ www.jansenbouwontwikkeling.nl

Stedenbouwkundig bureau: SAB adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling | www.sab.nl


info@achterdeschans.nl

Contact